Nieuws

We houden u graag op de hoogte van onze activiteiten.

Imtech Belgium bouwt mouterij 4

Deze innovatieve nieuwe mouterijtoren in de Antwerpse haven maakt Boortmalt tot de grootste mouterij ter wereld.

De wereld wil meer bier. En daar is mout voor nodig. Véél mout. Daarom bouwt multi-technisch industrieel specialist Imtech Belgium voor wereldmoutproducent Boortmalt Mouterij 4. Deze nieuwe mouterijtoren zal vanaf 1 september 2018 operationeel zijn. Hiermee breidt Boortmalt zijn mouterijencomplex in de Antwerpse haven verder uit én versterkt het zijn wereldleiderspositie met een sterk staaltje innovatieve productietechnieken.

Mouterij 4, 110.000 ton extra productiepower voor Boortmalt in de Antwerpse haven

De volledig nieuwe mouterijtoren bestaat uit 3 germinating units (waar de gerst gekiemd wordt) en 1 eest-unit met 2 aparte kasten waar de mout gedroogd wordt. Om aan de hoge exportvraag te kunnen beantwoorden wordt de productiecapaciteit van Boortmalt hiermee opgetrokken naar 470.000 ton. De Antwerpse mouterij wordt daarmee de grootste ter wereld.

Extra aandacht voor duurzaam transport via water en spoor.

De (vermoute) gerst kan makkelijk in- en uitgevoerd worden via binnenschepen, per trein (via een rechtstreekse toegang met een spoorweg) én via de weg (containerdienst).

Imtech zorgt voor de technische ontwikkeling, automatisering en implementatie

Imtech is al ruim 30 jaar dé vaste huisleverancier van Boortmalt voor elektro en automatisering. Ook Mouterij 2 en 3 werden door Imtech geautomatiseerd. De keuze voor het bedrijf om opnieuw met deze technologische expert in zee te gaan lag dus voor de hand. Imtech voert voor Mouterij 4 de hard- en software engineering uit, de bordenbouw en de volledige installatiewerken: zowel automatisering als verlichting.

De automatisering van Mouterij 4 bestaat uit:

  • PLC-besturing voor de werking van machines
  • Scada voor visualisering en bediening
  • MES-systeem ImPlant: door Imtech ontwikkeld, gebruiksvriendelijk automatiseringspakket met uiteenlopende functionele modules (van voorraadbeheer tot productieplanning) voor batchgeoriënteerde productieprocessen.

Over Imtech Belgium

Imtech is een multi-technisch dienstverlener/expert voor industrie en gebouwen. Het bedrijf is met 800 medewerkers en 5 vestigingen in België dé referentie voor complexe technische projecten die een aanpak op maat vragen. Tal van ondernemingen in uiteenlopende sectoren vertrouwen op Imtech voor het technisch ontwerp, de installatie, het beheer en het onderhoud van industriële gebouwen.

Zie ook: www.imtech.be

Over Boortmalt

Boortmalt is een internationale Mouterij Company opgericht in 1927 in België. Het produceert en wereldwijd verkoopt gerstemouten te brouwen en distilleren bedrijven en ambachtelijke brouwers en distilleerders.

Boortmalt heeft 10 mouterijen in Europa (België, Engeland, Frankrijk, Schotland, Ierland, Hongarije en Kroatië) en geniet van een goed erkende expertise in de productie van hoogwaardige malts.